Emma Bridgewater Servies - Shellfish

Emma Bridgewater Shellfish.

Bij bestellingen boven € 45,= géén verzendkosten, tot € 45,= zijn de verzendkosten € 2,95

Quiche van zalm, prei en broccoli.

ingrediënten:
boter. bladerdeeg (170 gr.) 1 el. olijfolie. 2 prei. 250 gr. broccoli. 375 gr. zalm. 250 ml. crème fraîche. 4 eieren, zout en peper.
een quiche-vorm of ronde ovenschaal ø 24 cm. (voor feesten en partijen: grootste ovenschaal en dubbel recept!)
Verwarm de oven voor op 190 gr.C en vet de ovenschaal in met een beetje boter.
bekleed de schaal met het bladerdeeg - ook de opstaande randen- en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei gedurende 5 min.
Blancheer de broccoli kort in ruim kokend water. (hoeft niet, het blijft zonder blancheren wat harder)
Verdeel de in stukken gesneden zalm over de bodem, dan de prei en daarna de broccoli – voor extra lekker: nog wat garnalen!
Klop de crème fraîche, eieren, zout en peper in een kom.
Schenk dit over de zalm, prei en broccoli en dan 50 min. in de oven.
Even laten afkoelen en smullen maar!
de quiche is koud óók heel lekker.

/upload/1091/shop/button-2.png
1706113 bezoekers (5847989 hits) sinds 12-4-2010